Finálový tuňák dle Michaely Králikové!

MasterChef: Recepty Michaely Králíkové z finále - 1
Zdroj: TV Nova MasterChef: Recepty Michaely Králíkové z finále - 1

Nechte se inspirovat finálovým výkonem Michaely a jejímy recepty na tuňáka. Zkusíte je doma?

Tuňák na 3 způsoby:

Carpaccio z tuňáka se zálivkou z maracuji, mikrosalátkem





Steak z tuňáka
Dresink z marakujovédužniny
olivový olej
chilli
Sůl, pepř
Mikrobylinky
kapari
ančovičky
zelená chřest
Tapioca


Steak tuňáka dáme zamrazit, aby se nám snáze krájel na tenoučké plátky, které potíráme dresinkem z marakujové dužiny, olivového oleje, nasekaného chilli, soli a pepře. Na vrch ukládáme mikrobylinky, kapari, ančovičky, kousky grilovaného zeleného chřestu a tapiocu.

Pošírovaný tuňák s pyré z čočky a Grepfruity a salátkem z výhonků z řepy





steaky tuňáka
citrusové kůry
fenykl
kořenová zelenina
citronová kůra
rozmarýn
rybí vývar
červená čočka
smetana
máslo
grapefruitová kůra, grapefruitová šťáva
sůl, pepř
řepnou výhonky
avokádový olej
Sůl, pepř


Steaky tuňáka pošírujeme asi 30-60 vteřin ve vývaru z aromatických ingrediencí (citrusové kůry, fenykl, kořen zelenina, citronová kůra, rozmarýn, rybí vývar,...). Podáváme s pyré, které jsme vytvořili rozmixováním uvařené červené čočky, smetany, másla, grepové kůry, grepové šťávy, soli, pepře. Podáváme se salátkem z řepných výhonků (výhonky, avokádový olej, sůl, pepř, grapefruitová šťáva).


Wasabi klíčkové risotto s grilovaným tuňákem a limetkovým dresinkem

 




šalotka
olivový olej
klíčky
mascarpone
avokádo
wasabi
černý sezam
steaky tuňáka
limetková kůra
Sůl, pepř


Na šalotce usmažené na olivovém oleji narychlo orestujeme nasekané klíčky (max. 2 minuty, aby velmi nezměkly), přidáme mascarpone, přepasírované avokádo a trošku wasabi a černým sezamem. Navrch servírujeme steaky tuňáka, kterého jsme marinovali s limetkovou kůrou, solí a pepřem v olivovém oleji.