Horké jahody ve stylu Emila Dynybyla pro podzimní zahřátí

Nápoje na zahřátí - 15
Zdroj: Archiv firem Nápoje na zahřátí - 15

Už naše prababičky žijící v období první republiky věděly, jak se v tuhých mrazech zahřát – horkým nápojem s troškou alkoholu.

Likéry Emila Dynybyla, nadšeného aviatika, esperantisty a průkopníka barmanství u nás, který s výrobou lihovin začal už v roce 1918 na pražském Žižkově, se pro přípravu těchto drinků skvěle hodí.

 

Budete potřebovat: 4 cl likéru Dynybyl Griotte, 1 cl čerstvé citrónové šťávy, 15 cl jahodového džusu, citrónovou kůru.

 

Jak na to: citron dobře omyjte a kůru nastrouhejte najemno. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a ohřejte v konvičce nebo přímo ve skle na horké nápoje. Drink nakonec ozdobte kouskem citrónové kůry.

 

 

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář