NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška peče skvostné JABLKOVÉ RŮŽIČKY!

S novým receptem Ládi Hrušky oslníte každou návštěvu. Je to ideální dezert ke kávě a vypadá opravdu skvostně - jde o jablkové růžičky.

Recept tentokrát Láďa Hruška našel na slovenském internetu. "Je hravý a snadný," komentuje ho Hruška a má pravdu. Navzdory efektnímu výsledku ve tvaru květu růže nejde o nijak složitý recept a zvládne ho i začátečník.
 

Jak na to? Jablka rozkrojte na polovinu a vydlabejte jim jadřinec. Pak jablka nakrájejte na asi 1 až 2 mm tenké plátky a připravte si je stranou.
 

Na válu vyválejte listové těsto do tenkého plátu a když je hotovo, nakrájejte rozválené těsto na zhruba pět centimetrů široké proužky. Jednu polovinu šířky proužku potřete podélně marmeládou a posypte skořicovým cukrem.
 


 

Na tuto vrstvičku marmelády a skořicového cukru položte plátky jablek a zbývající polovinou těsta je překryjte. Dlouhý plát těsta i s náplní pak z jedné strany celý musíte zavinout. Vznikne jakýsi košíček z listového těsta, z něhož koukají plátky jablek a celek trochu připomíná květ růže.
 


Konec už je snadný. Jablkové růžičky dejte na pečící papír a pak do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečte do zlatova asi 15 minut. Růžičky posypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Klidně teplé nebo i vychladlé.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář