Vyzkoušejte poctivý hermelín

Sedlčanský hermelín
Zdroj: oficiální zdroj Sedlčanský hermelín

Sedlčanští sýraři přicházejí s Hermelínem s plnou chutí a vůní venkova.

Jedním z nejoblíbenějších sýrů u nás je klasický český Hermelín s vláčnou texturou a ušlechtilou bílou plísní na povrchu. Sedlčanští sýraři ale přicházejí se sýrem, který se od klasických Hermelínů liší téměř ve všech parametrech. Uvádějí na trh delikatesu vyrobenou podle tradiční sýrařské receptury – Sedlčanský Selský Hermelín. Symbolizuje tradici, poctivost a nefalšovanou chuť venkova.

 

Co kus, to originál


Selský Hermelín zaujme hned na první pohled. Originální obal s rustikálním designem a stylovou folií upoutá vaši pozornost, ale to hlavní se skrývá uvnitř. V čem je Sedlčanský Selský Hermelín tak jiný? Na povrchu má jen minimum bílé ušlechtilé plísně, je zvrásněný a svým nepravidelným tvarem připomíná ručně vyrobený sýr. Jak dozrává, ještě více se tvaruje. Zapomeňte na stejnoměrné tvary klasických Hermelínů, zde je každý kus originál.

 

 

Každým dnem výraznější chuť a vůně


Odlišné jsou ale především chuť a aroma tohoto sýra. Selský Hermelín vyniká svou plnou chutí, v aroma se snoubí vůně čerstvého mléka a kravského chléva. Prostě sýr s chutí a vůní venkova.


Své přednosti přitom dává najevo postupně. Selský Hermelín totiž prozrává přirozeným způsobem, tedy od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém. Abyste si Sedlčanský Selský Hermelín vychutnali co nejvíce, nechte jej po vyndání z ledničky zhruba 20 minut při pokojové teplotě. „Touto naší specialitou chceme oslovit zákazníky vyhledávající především poctivé a tradiční výrobky. Například ty, kteří nedají dopustit na tradiční české dobroty od babičky na venkově. Svou chutí a texturou by pak měl Selský vyhovovat zejména těm, kdo preferují více dozrálé Hermelíny,“ vysvětlil Kamil Arnošt z Povltavských mlékáren.


Sedlčanský – symbol pro české zrající sýry

 

Tradice výroby Hermelínů v Sedlčanech sahá do 50. let minulého století a bez přerušení pokračuje až do současnosti. Sedlčanský Hermelín, ale i další sýry této značky, patří mezi nejoblíbenější sýry na českém trhu. Sedlčanská sýrařská tradice a invence dnešní generace sýrařů vedou k tomu, že v současnosti je značka Sedlčanský symbolem pro zrající sýry originálních chutí i vůní a představuje to nejlepší, co čeští sýraři vyrábějí. Kromě tradičního Hermelínu tak dnes v nabídce značky Sedlčanský zaujmou také různé sýrové speciality: sýry s modrou ušlechtilou plísní (Sedlčanský Modřenín či Vltavín), zrající omývané sýry s výraznou chutí a vůní (Sedlčanský Pepin či Romadůžek) nebo sýry pro vaření, pečení a grilování (Sedlčanský Troubelín a Hermelíny na gril). Všechny sýry značky Sedlčanský jsou českého původu a také základní surovinu pro výrobu sýrů – mléko, dodávají zemědělci ze sedlčanského regionu.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář