Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Aromatická kachna na kari

Roman Paulus si pro nás připravil něco mimořádného, připraví nám výborné thajské kari, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • kachní stehna 4 ks
  • vařené brambory 200 g
  • kokosové mléko 400 ml
  • palmový cukr 30 g
  • rybí omáčka 3 lžíce
  • kari pasta 100 g

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 25 min Vaření: 25 min Celkem: 50 min
  1. Brambory dáme vařit do kokosového mléka. Čerstvé kokosové mléko nalijeme do kastrolu a přivedeme do varu.

  2. Necháme odvařit vodu a získáme tak kokosový tuk, na kterém si pomalu orestujeme kari pastu po dobu cca 5 minut (můžeme použít i rostlinný tuk).

  3. Přidáme palmový cukr a zastříkneme rybí omáčkou, necháme vyvařit. Podlijeme vývarem, ve kterém se vařili stehna, pouze tolik, aby vznikla středně hustá omáčka.

  4. Provaříme a do hotové omáčky vložíme uvařené kachní maso a brambory. Dokončíme smaženou šalotkou, thajskou bazalkou a koriandrovými listy.

  5. Podáváme s jasmínovou rýží.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář