Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Bulgurový salát s vajíčkem

Kristýna Kalinová vám představí bulgur, který je vyrobený ze pšenice. A rovnou vám z něho připraví zdravý a chutný salát.
Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • bulgur 100 g
  • špenátové listy
  • pórek 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • kedlubna 1 ks
  • cibule 1 ks
  • řepkový olej 1 lžíce
  • zeleninový vývar 100 ml
  • vejce 2 ks
  • tofunéza 4 lžíce
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 35 min Celkem: 45 min
  1. Bulgur dáme vařit do osolené vody. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka a kedlubnu na malé „hranolky“, cibuli na kostičky. Rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli, pórek, mrkev a kedlubnu. Mírně osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a zeleninu dusíme pod pokličkou asi 7 minut. Mezitím uvaříme vajíčka (1 vejce na jednu porci). Špenát v míse na salát smícháme s podušenou zeleninou a spojíme s tofunézou. Přidáme vychladlý uvařený bulgur a petrželku. Osolíme a opepříme. Vajíčka zchladíme a oloupeme.

  2. Salát nandáme na talíř a na jednu porci vždy navrch posadíme rozpůlené vajíčko. Můžeme ještě dozdobit petrželkou.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář