chřest
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Chřestové špičky s jahodovo-tvarohovým krémem

Právě nastává chřestová sezóna a tuhle pochoutku, kterou se pyšní i české Ivančice, můžete koupit na každém trhu i v supermarketech

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • měkký tvaroh 500 g
  • jahody 200 g
  • vanilkový cukr 50 g
  • bílý chřest 28 ks

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 25 min Vaření: 9 min Celkem: 34 min
  1. Chřestové špičky povaříme ve dvou litrech oslazené vody s lžící citrónové šťávy.

  2. Po uvaření chřest schladíme ve studené vodě a usušíme na utěrce.

  3. Jahody rozmixujeme s tvarohem a přidáme cukr dle chuti. Poté necháme vychladnou v ledničce.

  4. Podáváme naservírované ve skleněné mističce, s chřestovými špičkami zapíchnutými v tvarohovém krému.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář