Ilustrační foto
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Čínské kuře podivuhodné chuti

Kuřecí prsíčka či stehýnka naložená v marinádě a upečená s chutí čínského jídla. Račte ochutnat jeden ze soutěžních receptů. Obstál by u vás v kuchyni?

Hlavní ingredience:
Zdroj: holoka

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • česnek 1 palička
  • mletá skořice 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • badyán 3 ks
  • palmový nebo tmavý cukr 1 lžíce
  • sójová omáčka 4 lžíce
  • kuřecí vývar 250 ml
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • kuře 1 ks
  • rýže 250 g

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 60 min Celkem: 80 min
  1. Připravíme marinádu smícháním prvních 8 přísad, dobře promícháme

  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme marinovat, nejlépe přes noc a déle.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C, kuře i s marinádou vložíme do pekáče, přikryjeme víkem a pečeme hodinu.

  4. Ke kuřeti je vhodná rýže a bramborová kaše.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář