Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Cizrnové lívanečky

Dejte si zdravé lívance! Kristýna Kalinová vás naučí sladké cizrnové, které obsahují mnoho tělu prospěšných látek. Dobrou chuť.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • cizrna 400 g
  • vejce 1 ks
  • stévie prášková 1 lžička
  • skořice: špetka
  • rostlinné „mléko“ nebo kefír 3 lžíce
  • špaldová nebo celozrnná mouka: cca 5 lžic
  • vanilková hraška 2 lžíce
  • prášek do pečiva bez fosfátů
  • citrónová šťávy a kůra z BIO citrónu
  • kokosový tuk na smažení 200 ml
  • bílý jogurt nebo kysaná smetanu k podávání
  • marmeláda s vysokým obsahem ovoce bez cukru

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 10 min Celkem: 25 min
  1. Cizrnu dáme do mixéru, vlijeme mléko a rozmixujeme. Přendáme do mísy, přidáme vejce, stévii, skořici, špaldovou mouku, hrašek, prášek do pečiva, citrónovou kůru, šťávu a smícháme na těsto.

  2. Poté dáme do pánve kokosový tuk a zahřejeme. Lžící tvoříme lívanečky z těsta a opékáme je z obou stran. Pak lívanečky pomažeme marmeládou a naskládáme na talíř.

  3. Před servírováním pokapeme bílým jogurtem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář