poklička 2 - 14
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Italská sekaná

I v Itálií připravují sekanou. A výbornou!

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • mleté maso 500 g
  • gothajský salám 150 g
  • tvrdý sýr 50 g
  • brambory 2 ks
  • vejce 2 ks
  • cibule 250 g
  • mrkev 250 g
  • celer 1 ks
  • bílé víno 100 ml
  • rajče 3 ks
  • máslo 20 g
  • sůl
  • petrželová nať

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 25 min Vaření: 40 min Celkem: 65 min
  1. Maso si nameleme sami, nebo si ho koupíme u řezníka. Můžete namlít dva druhy: vepřové i hovězí. Sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, pak přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž je obvyklé, neboť sýr bývá často sám o sobě slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme, což zabere asi 5 až 10 minut a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.

  2. Pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem, dáme jej do rozpálené trouby a prudce pečeme asi 20 minut. Mezitím očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu potřebnou zeleninu kromě rajčat, po 20 minutách pečení ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30 až 40 minut.

  3. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kostičky. Opět je přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář