Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Jehněčí kotletky

Jiří Štift si pro vás připravil recept z jehněčího masa - jehněčí hřebínky se smetanovým ragú z kapusty.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • jehněčí hřbet s kostí 1 ks
  • kapusta 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • mrkev 1 ks
  • máslo
  • smetana
  • šalotka 1 ks
  • tymián
  • rozmarýn
  • olej
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 45 min Celkem: 55 min
  1. Velice zajímavá kombinace, která vás jistě mile překvapí.

  2. Nejprve připravíme kapustu. Kapustu nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme jemně pokrájenou šalotku s česnekem a na drobné kostičky nakrájenou mrkví. Necháme změknout a vsypeme pokrájenou kapustu. Dusíme do měkka, pak ochutíme tymiánem, rozmarýnem a smetanou.

  3. Na jehněčí kotletky očistíme, zbavíme loje a nakrájíme na 12 kotletek (3 ks na porci). Kotletky ochutíme solí a pepřem a upečeme na pánvi do růžova (medium). Podáváme se smetanovou kapustou.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář