Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Kaki štrúdl

Místo z jablek si upečte štrúdl z kaki a pochutnejte si.

Hlavní ingredience:
Zdroj: OlaKala

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • máslo 50 g
  • strouhanka 4 lžíce
  • listové těsto 500 g
  • kaki 4 ks
  • skořicový cukr 1 sáček
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • vejce 1 ks
  • smetana ke šlehání 250 ml

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 25 min Vaření: 30 min Celkem: 55 min
  1. Do na pánvi rozpuštěného másla nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji asi tři minuty smažíme dozlatova. Odstavíme z plotýnky. Zapneme troubu na 180 stupňů celsia. Teprve potom vytáhneme těsto z lednice - bude se nám s ním lépe pracovat.

  2. Těsto rozdělíme na dvě části a na pomoučněném válu každou část rozválíme do obdélníkového tvaru. Na těsto rozprostřeme osmahnutou strouhanku.

  3. Ovoce kaki oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na kostičky do větší misky. Pak k němu přisypeme skořicový cukr a případně rozinky nebo řechy. Ochutnáme a podle potřeby přidáme cukr.

  4. Poté směs rozdělíme na připravená rozválená těsta se strouhankou tak, aby kaki nesahalo úplně do krajů - na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta.

  5. Těsto i s náplní opatrně zavineme, okraje stiskneme k sobě a ohneme dolů. Závin přesuneme na plech tak, aby spoj zůstal vespod.

  6. Stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta. Do hrnečkuz rozklepneme vajíčko a mašlovačkou dobře promícháme. Pak jím potřeme oba záviny a dáme je zhruba na čtvrt hodiny do trouby.

  7. Na vychladlý štrůdl můžeme ještě dát šlehačku s troškou cukru moučky.

  8. Připravil: Persiom Bouquet

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář

Další recepty uživatele OlaKala