čočka
Kořenění: 1
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Klasická čočka nakyselo s uzeným

Čočka je základ české kuchyně, tento pokrm připravíte snadno a rychle.

Hlavní ingredience:
Zdroj: Anička Skalická

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hnědá čočka 350 g
  • mrkev 2 ks
  • řapíkatý celer 3 ks
  • sůl
  • čerstvý pepř
  • nové koření
  • bobkový list

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 100 min Vaření: 35 min Celkem: 135 min
  1. Omyjeme zeleninu a propláchneme čočku v sítu.

  2. Připravíme si hrnec a osmahneme v něm nakrájenou cibulku. Až bude zlatá, přisypeme čočku a zalijeme vodou nebo vývarem. Nakrájenou mrkev a řapíkatý celer přidáme do čočky, až se voda skoro vyvaří, přidáme trochu octa.  bobkový list, nové koření, pepř a sůl.

  3. Zatímco vaříme čočku, nakrájíme na plátky uzené maso a osmahneme ho z obou stran na pánvi. Podáváme dva plátky masa a tři naběračky čočky.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář