Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Škola vaření: Gulášová polévka

Ve škole vaření s Ivanem Vodochodským pokračujeme v seriálu o tradičních českých polévkách, dnes si připravíme oblíbenou gulášovou.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hovězí maso (kližka nebo ořez) 300 g
  • slanina 50 g
  • brambory 2 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • ádlo 2 lžíce
  • sladká paprika 2 lžičky
  • rajčatový protlak 1 lžíce
  • hovězí vývar 1000 ml
  • hladká mouka 1 lžíce
  • kmín
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 45 min Celkem: 55 min
  1. V hrnci na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a pokrájenou slaninu, okmínujeme. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky a zarestujeme. Poté, co se maso zatáhne ze všech stran, přidáme utřený česnek, trochu mouky, rajský protlak a sladkou papriku. Vše promícháme. Tento základ zalijeme vývarem a v tlakovém hrnci podusíme cca 20 minut. Poté přidáme předem uvařené brambory s kmínem a se solí (brambory lze vařit/dusit i s masem). Dochutíme muškátovým oříškem a majoránkou. Krátce povaříme a podáváme.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář