Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Škola vaření: Krkonošské kyselo

Seriál školy vaření s Ivanem Vodochodským o tradičních českých polévkách pokračuje krkonošským kyselem.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • chlebový kvas 200 g
  • b
  • brambory 500 g
  • sušené houby: 10 gramů nebo čerstvé houby: 100 gramů
  • máslo 50 g
  • smetana 100 ml
  • vejce 4 ks
  • cibule 1 ks
  • voda. 1000 ml
  • sůl
  • kmín

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 45 min Celkem: 60 min
  1. Houby den předem namočíme do vody. Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, poprášíme moukou a necháme přes noc nakynout. Pak ho rozšleháme s trochou vody, osolíme, přidáme sůl, kmín a houby i s proceděnou vodou. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená, ne příliš hustě umíchaná, vejce. Vše zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme. Do hotové polévky při servírování přidáme ve slupce uvařené, po uvaření oloupané a rozkrájené brambory. Bohatší varianta míchala vejce na slanině.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář