Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Škola vaření: Kuřecí roláda

V minulých dílech jsme se naučili vykostit kuře. Dnes si ukážeme, jak můžeme připravit rychlou a jednoduchou roládu. Naučíme se, jak lze roládu zabalit a upéct bez nutnosti použití provázku nebo jehel.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • kuře 1 ks
  • kuřecí játra 200 g
  • žampióny 100 g
  • malá cibule 1 ks
  • suché bílé víno 100 ml
  • máslo 100 g
  • starší rohlíky 2 ks
  • kuřecí vývar 100 ml
  • vejce 2 ks
  • tymián
  • sůl
  • bílý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 25 min Vaření: 60 min Celkem: 85 min
  1. Vykostěné kuře rozprostřeme na pečící papír nebo alobal. Osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme kuřecím vývarem. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na větší kousky nakrájená játra a opékáme, dokud se nezatáhnou. Potom přidáme žampiony, opečeme, přidáme tymián, sůl a pepř. Žloutky zpěníme s máslem a solí, z bílků vyšleháme sníh. Vše smícháme dohromady s rohlíkem a játry se žampiony.

  2. Směs rozprostřeme na maso, přidáme snítky tymiánu a pomocí papíru či alobalu zavineme. Pevně utáhneme okraje, a nemusíme tak roládu zašívat. Do mělkého pekáčku dáme vodu, na něj nerezovou mřížku, položíme roládu a dáme péct do trouby rozpálené na 160 stupňů asi na hodinu.

  3. Roládu necháme po vyjmutí z trouby odpočinout, poté ji rozbalíme, šťávu slijeme do pekáčku a zredukujeme.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
qqqqq 14.9. 17:03
0
Mnam mnam kuratko!