Krůtí prsa v bylinkové krustě pečené na hruškách
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Krůtí prsa v bylinkové krustě pečené na hruškách

Krůta v jarním vydání!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hrušky 1000 g
  • krůtí prsa 1000 g
  • tymián
  • bazalka
  • petržel
  • koriandr
  • červené víno 200 ml

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 50 min Celkem: 70 min
  1. Nakrájejte hrušky na čtvrty a dejte je do máslem vymazaného pekáče. Podlijte je červeným vínem - asi čtyřmi deci.

  2. Krůtí prsa omyjte a osolte hrubou mořskou solí. Nasekejte si koriandr, petrželovou nať, bazalku a tymián. Nadrťte jemné pepř a obalte v něm i v bylinkách maso. Dejte si záležet. Bylinek musí bát hodně a maso trochu vlhké, aby se na něj lepily.

  3. Dejte maso do pekáče k hruškám a už si pomalu předehřívejte troubu na 170 stupňů.

  4. Zbytek bylinek nasypte do pekáče a dejte péct.

  5. Pečte přikryté alobalem asi 20 minut, zbylých 30 bez něj a ztlumte teplotu na 120 stupňů.

  6. Podávejte se sklenkou dobrého červeného vína.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář