Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Krůtí prsíčka s jarní zeleninou

Po zimě se asi najde jenom málo těch, kteří nechtějí buď zredukovat svoji váhu, nebo alespoň trochu odlehčit organismu. Markéta Hrubešová pod velením Ivana Vodochodského vám předvedou recept.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • krůtí prsíčka 600 g
  • mladé mrkvičky 300 g
  • hráškové lusky 300 g
  • máslo 100 g
  • šalvěj 10 listů
  • parmská šunka 10 plátků
  • marsala nebo červené portské 100 ml
  • olej 2 lžíce
  • citrónová šťáva 2 lžíce
  • balzamico 1 lžíce
  • sůl
  • mletý pepř
  • cukr

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 15 min Celkem: 25 min
  1. Mrkev a hrášek krátce povaříme v osolené a oslazené vodě a prudce zchladíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, uděláme karamel, přidáme ocet a vložíme mrkev a hrášek.

  2. Z prsíček nakrájíme plátky, lehce je naklepeme a připíchneme na ně plátek šunky a lístek šalvěje. Osolíme, opepříme, zprudka opečeme na másle.

  3. Do výpeku přilijeme portské víno, necháme zredukovat a vložíme prohřát opečené plátky.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář