rebarborový koláč
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Letní rebarborový koláč s jahodami

Pokud chcete překvapit rodinu svělou kombinací chutí, pak je tento sezóní recept na koláč jako dělaný pro vás!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hladká mouka 300 g
  • cukr 200 g
  • máslo 225 g
  • voda 100 ml
  • rebarbora 200 g
  • jahody 150 g
  • nastrouhaná citronová kůra 1 lžička
  • citrónová šťáva 1 lžička
  • skořice: 0,5 lžičky

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 30 min Vaření: 30 min Celkem: 60 min
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vyválíme. (250g hladké mouky, 50g cukru, 200g másla, 100ml vody)

  2. To si poté vykrojíme v přibližné velikosti koláčové formy. Kolečka vykrojíme dvě. Jedno trochu větší a druhé o něco málo menší.

  3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme nakostičky. Smícháme s cukrem, moukou, změklým máslem, citronovou kůrou a šťávou. Nakonec přidáme sníh a jemně promícháme.

  4. Věší kruh z těsta vložíme do vysypané vysypané formy a naplníme rebarborovou směsí, kterou nakonec posypeme vanilkovým cukrem.

  5. Celý koláč pak přikryjeme menším kolečkem z těsta a spojíme za pomoci rozšlehaného vejce se spodním dílem. Do vrchního dílu pak vykrájíme malé kapičky, aby mohl koláč dýchat. Nakonec jej můžeme navrchu potřít zbytkem vejce a posypat trochou cukru, aby se na těstě vytvořila krásná, křupavá krusta.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář