Smaženice z lišek, slaniny a koriandru
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Lišky na slanině s koriandrem

Rychlá a chutná večeře, pokud jste se zrovna vrátili z lesa s krásně žlutými houbami, zvanými lišky.

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • houby lišky 800 g
  • anglická slanina 150 g
  • cibule 1 ks
  • česnek
  • koriandr
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 20 min Celkem: 30 min
  1. Lišky pořádně omyjte, okrájejte nožičky, na kterých ulpívá hlína. Pokud nejsou lišky příliš přerostlé, nemusíte je vůbec krájet.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky, pokud ji máte krájenou na plátky, plátky natrhejte.Oloupejte malou cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Lístky čerstvého koriandru natrhejte a omyjte. Nepoužívejte jich mnoho, je to velice aromatická bylina. Oloupejte tři stroužky česneku a nakrájejte je na velmi tenké plátky.

  3. rozpalte si trochu oleje na pánvi, přidejte cibuli a po chvíli i česnek.

  4. Potom přidejte slaninu a snažte se ji osmažit, aby byla křupavá, po chvíli přidejte houby a a za stálého míchání smažte 15 - 20 minut. Poté přidejte sůl a pepř.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář