Makrelová pomazánka
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Makrelová pomazánka

Skvělá domácí pomazánka na rychlou svačinku.

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • makrela 1 ks
  • majonéza 4 lžíce
  • plnotučná hořčice 3 lžíce
  • cibule 1 ks
  • sůl špetka
  • čerstvý pepř špetka
  • vejce 3 ks

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 30 min Vaření: 0 min Celkem: 30 min
  1. Uzenou makrelu rozpůlíme a oddělíme maso od kostí. Dejte si pozor na malinké kůstky, které by vám mohly nepříjemně váznout v krku.

  2. Vykostěnou rybu dáme do misky, smícháme ji s plnotučnou hořčicí a majonézou, klidně i lehkou, pokud si děláte hlavu s přebytečnými kaloriemi. Dále přidáme jemně nasekanou cibulku a nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Pořádně vše promícháme, aby se všechny ingredience pěkně propojily.

  3. Nakonec do pomazánky přidáme natvrdo uvařená vajíčka, která protlačíme přes mřížku nebo nakrájíme. Dochutíme drceným pepřem. Solit není potřeba, protože makrela je sama o sobě dost slaná.

  4. Makrela je příjemnou náhradou plechovkových sardinek. Pomazánka má výraznou chuť a je hodně masitá. Pokud máte po ruce nějakou čerstvou bylinku, nebojte se experimentovat.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
mubaru 2.12. 09:52
3
Recept vypadá dobře,určitě vyzkouším...
mubaru 17.12. 19:09
1
Makrelovou pomazánku jsem již vyzkoušel,je fakt dobrá.