marocké jehněčí
Kořenění: 2
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Marocké jehněčí s fíky

V tomto receptu se skrývá chuť pravé marocké kuchyně! Vyzkoušejte ho i vy!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • jehněčí maso 1000 g
  • mrkev 8 ks
  • sůl
  • bobkový list 4 ks
  • listová petržel
  • kořenová petržel 1 ks
  • citrón 1 ks
  • fíky 500 g
  • koriandr
  • med 3 lžíce
  • římský kmín 2 lžičky
  • olivový olej 4 lžíce
  • chilli paprička 1 ks
  • mletá červená paprika 4 lžičky
  • rajský protlak 1 konzerva
  • rajčata 4 ks
  • strouhaný zázvor
  • šalotka 7 ks
  • brambory 8 ks
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 60 min Celkem: 80 min
  1. Maso i zeleninu omyjte a nakrájejte na stejně velké kostky. Šalotky nakrájejte nadrobno.

  2. V hrnci tajin nebo jiném vysokém hrnci ji na olivovém oleji zlehka orestujte a potom přidejte veškerou nakrájenou zeleninu a maso. Vše důkladně promíchejte a přidejte koření, fíky a čerstvé bylinky. Za stálého míchání vše prohřejte, polijte medem a po chvilce podlijte dostatkem vody.

  3. Maso duste přiklopené poklicí asi hodinu. Během dušení kontrolujte, zdali je v hrnci dost vody (zelenina a maso musí plavat), pokud se vypaří, tak ji dolijte.

  4. Přidejte i chilli papričku. Záleží na vás, kdy! Čím déle tam bude, tím jemnější bude mít chuť a naopak!

  5. Na závěr ochutnejte, doplňte podle chuti sůl a můžete podávat s vařenými bramborami.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář