Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Čokoládový dortík hotový za třicet minut

Trocha čokolády nikdy neuškodí, obzvláště když má v sobě tolik cenných látek, včetně antioxidantů.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hořká čokoláda 50 g
  • vejce 3 ks
  • krupicový cukr 80 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • kakao 20 g
  • vanilkový pudinkový prášek 20 g
  • hladká mouka 20 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • čerstvé ovoce na ozdobení

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 20 min Celkem: 30 min
  1. Čokoládu nasekáme. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a pudinkovým práškem.

  2. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.

  3. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem. Hotové těsto do nich naplníme a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

  4. Po upečení necháme mírně vychladnout a ihned podáváme pocukrované s vyšlehanou smetanou a čerstvým ovocem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář