Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Palačinky s jahodami a čokoládou

S Pavlínou Berzsiovou si osladíme život a dopřejeme si klasický dezert – palačinky. A naplníme si je tvarohem a čerstvými jahodami.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • mléko 300 ml
  • vejce 2 ks
  • polohrubá mouka 140 g
  • špetka soli
  • olej
  • měkký tvaroh 200 g
  • zakysaná smetana 100 g
  • medu 4 lžíce
  • jahody 200 g
  • čokoláda na vaření 100 g
  • smetana na vaření 40 ml

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 25 min Celkem: 40 min
  1. Nejdříve si připravíme těsto na palačinky: Do mísy dáme mléko, vejce, špetku soli, lžíci oleje a prosetou mouku, vše promícháme a necháme odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme náplň: Dáme tvaroh do misky, přidáme zakysanou smetanu, med a promícháme.

  3. Nyní si připravíme čokoládovou omáčku: Do kastrůlku vlijeme smetanu a zahřejeme. Poté do ní nalámeme čokoládu, odstavíme z ohně a mícháme do rozpuštění.

  4. Pánev dáme na oheň, vymažeme olejem a vlijeme těsto, palačinku opečeme po obou stranách. Poté ji pomažeme tvarohem, poklademe plátky jahod, stočíme, přendáme na talířek a polijeme čokoládou.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář