Paštika z drůbežích jater
Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek v podobě domácí paštiky z kuřecích jater. Roman Paulus vás naučí její přípravu.
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- drůbeží játra 300 g
- přepuštěné máslo 300 g
- šalotka 1 ks
- česnek
- tymián
- vejce 3 ks
- brandy
- sůl
- pepř
Příprava
Drůbeží játra očistíme od blanek. Na troše másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a tři stroužky česneku. Přidáme játra a tymián a krátce orestujeme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a krátce povaříme. Poté vše rozmixujeme.
Do hmoty vešleháme vejce pak postupně zašleháme zbytek přepuštěného másla. Ochutíme a vlijeme do formy.
Vaříme v troubě s párou při 95°C 15-25 minut nebo ve vodní lázni.
Další recepty uživatele nova.cz
Škola vaření
Škola vaření: Steak - jak se dělá
Dnes si ukážeme, jak vybrat maso na steak a jak ho správně upravit. Ukážeme si, jak poznat stupně propečení masa ručně nebo za pomoci teploměru.
Škola vaření: Španělský ptáček
Dnes si ukážeme klasický recept oblíbený v našich domácích kuchyních i restauracích.
Diskuze
Přidat první názor