Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Paštika z drůbežích jater

Dopřejte si opravdový gurmánský zážitek v podobě domácí paštiky z kuřecích jater. Roman Paulus vás naučí její přípravu.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • drůbeží játra 300 g
  • přepuštěné máslo 300 g
  • šalotka 1 ks
  • česnek
  • tymián
  • vejce 3 ks
  • brandy
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 30 min Celkem: 50 min
  1. Drůbeží játra očistíme od blanek. Na troše másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a tři stroužky česneku. Přidáme játra a tymián a krátce orestujeme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a krátce povaříme. Poté vše rozmixujeme.

  2. Do hmoty vešleháme vejce pak postupně zašleháme zbytek přepuštěného másla. Ochutíme a vlijeme do formy.

  3. Vaříme v troubě s párou při 95°C 15-25 minut nebo ve vodní lázni.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář