paštika
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Paštika z kachních jater

Upečte si dokonalou paštiku z lahodných kachních jater!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • kachní játra 500 g
  • červené víno 150 ml
  • sůl
  • růžový pepř 2 lžíce
  • koňak 3 lžíce

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 45 min Celkem: 60 min
  1. Játra v sítě omyjte a potom je důkladně odblaňte a zbavte žilek. Připravte si marinádu – do misky nalijte víno, koňak a červený pepř. Osolená játra v ní nechte přes noc odležet.

  2. Troubu rozehřejte na 70 stupňů a pečte ve vodní lázni, dokud se povrch paštiky nezatáhne. Potom ji nechte v lednice přes noc zatuhnout.

  3. Proces vám sice zabere dva dny, ale stojí to za to!

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář