Poklička 7 - 11
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Pečená makrela se salsou verde

Ryby jsou zdrojem omega 3 mastných kyselin, které jsou pro nás velmi zdravé. Tento recept je tak zdravý, že od vás odežene každou nemoc na hony daleko.
Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • makrely 1000 g
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • bobkový list 6 ks
  • citrón 3 ks
  • ledový salát 300 g
  • zelená rajčata 500 g
  • malá cibule 1 ks
  • koriandr
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 40 min Celkem: 55 min
  1. Ryby očistěte a pořádně umyjte. Potom je osušte papírovou utěrkou dosucha. Rybu z vrchu posolte a opepřete a do kůže udělejte dva menší zářezy. Omyjte citrń a nekrájejte ho na kolečka, které ještě přepulte. Do zářezůna makrele vložte citrón a bobkové listy.

  2. Do pekáče dejte olej a položte na něj rybu. V troubě pečte dozlatova, tak, že během pečení budete rybu potírat směsí oleje a libovolných bylinek.

  3. Salsu verde vyrobíte tak, že všechnu zeleninu společně s cibulí rozmixujete. Rozprostřete jí na talíř a doprostřed dejte rybu.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář