Pečená slanina na česneku
Kořenění: 2
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Pečená slanina na česneku

Chystáte mejdan a vaši hosté nechtějí žádné salátové chlebíčky? Pohostěte je kvalitní pečenou slaninou,ze které se jim budou sbíhat sliny!

Hlavní ingredience:
Zdroj: Anička Skalická

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • kvalitní slanina 1000 g
  • pepř 10 kuliček
  • nové koření 5 kuliček
  • sůl
  • koriandr
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 ks
  • chilli paprička 3 ks

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 75 min Celkem: 85 min
  1. Nejlepší slaninu seženete u prověřeného řezníka. Omyjte ji a nechte ji oschnout. Zatím si připravte vše potřebné. deset kuliček pepře, pět kuliček nového koření, korinadr, jednu celou, neoloupanou palici česneku, kterou seříznete, dále trochu soli - solit není třeba moc, protože slanina je sama o sobě slaná dost.

  2. všechny ingredience dejte do pekáče, nakrájet můžete i trochu cibule. Přidejte chilli papričku v celku (pustí chuť, ale ne tolik pálivosti) a slaninu navrch. Podlijte trochou vody. dále už nebude podlévání třeba, protože slanina sama pustí vypečený tuk.

  3. Přikryjte alobalem a pečte v rozpálené troubě alespoň 60 minut.

  4. Potom alobal stáněte, pečte dalších 15 a můžete podávat. Stačí s chlebem. Vaši hosté budou mít potom v břiše solidní základ pro večírek plný alkoholu.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář