poklička 6 - 41
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Pečený bažant

Pečenému bažantu se žádné kuře nevyrovná.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • bažant 1 ks
  • uzená slanina
  • tuk
  • cibule 1 ks
  • bílé víno 100 ml
  • sůl
  • kyselé zelí
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 50 min Celkem: 65 min
  1. Bažanta vykuchejte, umyjte a prsíčka prošpikujte slaninou, osolte a opepřete.

  2. Vložte na vymaštěný pekáč a obložte zbytkem slaniny a přidejte nasekanou cibuli. Bažanta během pečení podlévejte vodou, dokud není měkký a červený. Pečte vtroubě rozpalené na 180 stupňů.

  3. Při pečení bažanta obracejte. Upečeného bažanta pokrájejte na kousky a podávejte s dušenou rýží anebo brambory.

  4. Jako přílohu můžete volit červené nebo kysané zelí, které umíchejte ve vlastní šťávě s kmínem a medem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář