Pečený králík na olivách!
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Pečený králík na olivách!

Inspiraci středomořskou kuchyní nepopíráme! Dáte si?

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • králik 1000 g
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • zelené olivy 150 g
  • černé olivy 150 g
  • rozmarýn
  • máslo
  • olivový olej

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 70 min Celkem: 85 min
  1. Králičí stehýnka omyjte a nechte je chvíli na pokojové teplotě. Díky tomu se teplota v mase ustálí a troubě se maso potom upeče hezky rovnoměrně.

  2. Připravte si čerstvé olivy. Zapomeňte na olivy z plechovek, které mají svou chutí i konzistencí k těm opravdovým daleko a zajděte si do gurmánského obchodu pro kvalitní plody. Vezměte raději ty s peckama, vždy mají lepší chuť. Pecky doma z černých i zelených oliv vyloupejte. Pekáč vymažte trochou máslo a dejte do něj olivy.

  3. Králičí maso jemně osolte, opepřete a potřete sladkou paprikou. Vložte ho do pekáče. Vše zakápněte trochou olivového oleje, přidejte snítky čerstvého rozmarýnu a pomalu pečte v troubě rozpálené na 160 stupňů. Pečte zhruba 70 minut.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář