Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Plněná vykostěná křepelka

Roman Paulus si pro vás připravil vytříbený recept z křepelky. Skvěle se bude hodit jak ke slavnostním okamžikům, tak k romantické večeři ve dvou.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • chleba bez kůrky 150 g
  • vejce 1 ks
  • máslo 50 g
  • houby 50 g
  • piniové oříšky
  • petrželka
  • tymián
  • křepelka 4 ks
  • cuketa 1 ks
  • čerstvý špenát
  • sůl
  • pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 25 min Celkem: 40 min
  1. Nejprve připravíme nádivku. Čerstvý bílý chleba bez kůrky rozkrájíme na kostičky a dáme do mísy.

  2. Pokrájené předem namočené houby orestujeme na másle a společně s vejcem přidáme ke chlebu. Ochutíme, dokončíme sekanými piniovými oříšky, bylinkami a můžeme používat.

  3. Křepelku vykostíme. Vykostěnou křepelku osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Dáme ji péct do vyhřáté trouby. Pečeme 12 minut při 180 °C. Servírujeme s listovým špenátem a cuketou.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář