Poctivá česká česnečka
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Poctivá česká česnečka

Poctivá česnečka voní na kilometry daleko.

Hlavní ingredience:
Zdroj: Anička Skalická

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • česnek 6 stroužků
  • silný hovězí vývar 700 ml
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • kvalitní slanina 500 g
  • bílý chleba
  • sýr čedar

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 50 min Celkem: 60 min
  1. Nejdříve si připravte česnek. Důkladně ho oloupejte, tři stroužky na prolisování, tři nakrájejte na plátky. Nakrájejte na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujte dohromady s česnekem.

  2. Až bude slanina pořádně orestovaná, zalijte ji hovězím vývarem (počítáme, že ho máte připravený v mrazáku).  Ochuťte pepřem a solí. Průběžně ochutnávejte a prolisujte do vody tři připravené stroužky.

  3. Nakrájejte si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dejte vařit do polévky.  

  4. Nakonec si ještě orestujte nakrájený chleba na kostičky a nastrouhejte sýr. Tyto dvě ingredience dejte do polévky až když stojí talíř na stole.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář