Restované ledvinky
Kořenění: 1
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Restované ledvinky na víně a šalvěji

Chutnají jemně, voní krásně!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • vepřové ledvinky 800 g
  • cibule 1 ks
  • červené víno 400 ml
  • sůl
  • sádlo
  • kvalitní slanina 300 g
  • šalvěj

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 45 min Celkem: 60 min
  1. Ledvinky dobře propláchněte pod vlažnou vodou. A dejte je na dvě minutky povařit do vroucí osolené vody. Sceďte ledvinky a dejte je znovu vařit do čisté vody, abyste je zbavili veškerého zápachu.

  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli a zlehka ji orestujte na vepřovém sádle. Později přihoďte i lístky šalvěje, aby ji hezky provoněly a na drobné kostičky nakrájenou klasickou českou slaninu. Sceďte spařené ledvinky a orestujte je společně s cibulkou a slaninou.

  3. Opékejte na středním plameni zhruba pět minut a potom vše poprašte směsí červené a sladké papriky. Podlijte dvěmi deci vína a přiklopte pokličkou. Občas ledvinky promíchejte znovu a dolévejte odpařené víno.

  4. Podávejte s bagetou namazanou čerstvým máslem.  

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář