Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Rizoto s houbami a hráškem

Hostem Ivana Vodochodského je tentokrát Michaela Ochotská, naučí ji přípravu jednoduchého a lahodného rizota s hlívou ústřičnou a hráškem.
Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • kulatá rýže na rizoto 200 g
  • hřiby nebo hlíva ústřičná 200 g
  • zelený hrášek
  • parmezán
  • kuřecí vývar 1000 ml
  • máslo 3 lžíce
  • bílé víno 200 ml
  • cibule 1 ks
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 35 min Celkem: 45 min
  1. V kastrolu na másle opečeme nakrájené houby s najemno nakrájenou cibulí a přidáme propláchnutou rýži, kterou necháme zesklovatět. Poté zalijeme bílým vínem, směs přivedeme do varu, přidáme sůl, pepř a za stálého míchání vaříme, až se tekutina skoro vyvaří. Po troškách přiléváme vývar, necháme ho za stálého míchání vstřebat do rýže a takto postupujeme, dokud není rýže skoro měkká. Před koncem varu dodáme hrášek, vločky studeného másla a strouhaný sýr.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář