poklička 5 - 24
Kořenění: 2
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Rychlé brambory na kari

Vychutnejte si vůně daleké Indie u vás doma během několika minut.

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • brambory 800 g
  • olej: 2,5 lžíce
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • červené chilli 20 g
  • čerstvý zázvor
  • Garam masala 1 lžíce
  • jogurt 150 g
  • rajský protlak 4 lžíce
  • citrónová šťáva: 1,5 lžíce
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 5 min Vaření: 25 min Celkem: 30 min
  1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky. Dejte si pozor aby nebyly moc malé, při pečení nebo vaření se potom rozpadnou na kaši.

  2. Za stálého míchání na rozpáleném oleji kostky brambor osmažíme, zhruba 20 minut.

  3. Během toho, co se pečou brambory, připravte chilli, česnek, cibuli a zázvor. Vše nakrajíme a přidáme do hrnce s bramborami. Za stálého míchání v hrnci vaříme a přidáme koření garam masalu. Na toto koření najde na našich stránkách recept také.

  4. Rozmačkaná rajčata smícháme s jogurtem, který postupně přimícháme k bramborám v hrnci. Vše dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář