
Rychlé brambory na kari
Vychutnejte si vůně daleké Indie u vás doma během několika minut.
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- brambory 800 g
- olej: 2,5 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červené chilli 20 g
- čerstvý zázvor
- Garam masala 1 lžíce
- jogurt 150 g
- rajský protlak 4 lžíce
- citrónová šťáva: 1,5 lžíce
- sůl
- mletý pepř
Příprava
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kostičky. Dejte si pozor aby nebyly moc malé, při pečení nebo vaření se potom rozpadnou na kaši.
Za stálého míchání na rozpáleném oleji kostky brambor osmažíme, zhruba 20 minut.
Během toho, co se pečou brambory, připravte chilli, česnek, cibuli a zázvor. Vše nakrajíme a přidáme do hrnce s bramborami. Za stálého míchání v hrnci vaříme a přidáme koření garam masalu. Na toto koření najde na našich stránkách recept také.
Rozmačkaná rajčata smícháme s jogurtem, který postupně přimícháme k bramborám v hrnci. Vše dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Další recepty uživatele poklicka.cz
Škola vaření
Škola vaření: Steak - jak se dělá
Dnes si ukážeme, jak vybrat maso na steak a jak ho správně upravit. Ukážeme si, jak poznat stupně propečení masa ručně nebo za pomoci teploměru.
Škola vaření: Španělský ptáček
Dnes si ukážeme klasický recept oblíbený v našich domácích kuchyních i restauracích.
Diskuze
Přidat první názor