Salát z vepřové panenky s ananasem
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Salát z vepřové panenky s ananasem

Další skvělý důkaz toho, že maso a ovoce k sobě na talíři prostě ladí!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • vepřová panenka 800 g
  • ananas 1 ks
  • zelený listový salátek 600 g
  • sůl
  • čerstvý pepř
  • oříškový olej 3 lžíce
  • rozmarýn 3 snítky

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 25 min Celkem: 40 min
  1. Vepřovoou panenku omyjte a nechte ji na pokojové teplotě, aby nebyla příliš studená. Trochu ji osolte a oepřete, na rozpálené pánvi ji zprudka opečte, aby se maso zatáhlo.

  2. Připravte si provázky a přivažte jimi k panence snítky rozmarýnu. Dejte ji péct do trouby vyložené pečícím papírem. Troubu rozpalte na 180 stupňů a panenku pečte okolo 15 - 20 minut, aby bylo maso hezky šťavnaté.

  3. Připravte si salátové listy dle libosti, omyjte je a přelijte lískooříškovým olejem.  Oloupejte ananas, nakrájejte ho na plátky a podávejte ho k masu, jako vydatnou lsadkou přílohu.

  4. Opečenou panenku nakrájejte na plátky. Měla by být uvnitř růžová.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář