
Sardinky v omáčce z rajčat
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- sardinky 1000 g
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 4 stroužky
- bílá cibule 1 ks
- sůl
- studená voda 500 ml
- rajský protlak 1 lžíce
- rajčata 4 ks
- máslo
- sůl
- pepř
Příprava
Sardinky umyjte pod proudem vody a potom je osušte papírovým ubrouskem. Do větší pánve nalijte olej a osmažte v něm sardinky. Osmažte je po obou stranách. Sardinky odložte na papírový ubrousek a nechte je okapat.
Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno. Na pánvi, kde jste pekli sardinky osmahněte cibuli, později přidejte česnek. Cibuli s česnekem osolte a přidejte půl šálku vody. Snažte se, aby se ke dnu pánve nic nepřichytlo, proto důkladně míchejte a regulujte plamen. Pět minut před odstavením omáčky z plamene, přidejte sardinky, rajský protlak a nakrájená rajčata. Přidejte i kousek másla a míchejte omáčku do houstnut.
Sardinky na talíři přelijte omáčkou a podávejte.
Další recepty uživatele poklicka.cz
Škola vaření
Škola vaření: Steak - jak se dělá
Dnes si ukážeme, jak vybrat maso na steak a jak ho správně upravit. Ukážeme si, jak poznat stupně propečení masa ručně nebo za pomoci teploměru.
Škola vaření: Španělský ptáček
Dnes si ukážeme klasický recept oblíbený v našich domácích kuchyních i restauracích.
Diskuze
Přidat první názor