poklička 1 - 31
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Sekaná květáková pečeně

Tak trochuj jiná sekaná…

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • mleté maso 500 g
  • květák: 0,5
  • strouhanka 5 lžic
  • mléko
  • vejce 1 ks
  • sodovka 5 lžic
  • cibule 1 ks
  • brambora 1 ks
  • plnotučná hořčice
  • česnek: 2 - 4 stroužky
  • koření vedeta
  • mletá paprika
  • majoránka
  • drcený kmín
  • sůl

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 40 min Vaření: 60 min Celkem: 100 min
  1. Očištěný květák uvaříme v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dáme do misky, přidáme v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, koření a vše osolíme.

  2. Rukou směs dobře propracujeme a nakonec vmícháme květák rozebraný na malé růžičky. Z hmoty utvoříme rukama namočenýma ve vodě šišku, kterou vložíme do zapékací misky a v troubě za stálého podlévání horkou vodou a polévání vypečenou šťávou pečeme do změknutí.

  3. Obdobným způsobem můžeme sekanou připravit i s předvařenou kapustou, kterou nadrobno pokrájíme nebo umeleme. Chceme-li získat svátečnější pokrm, můžeme sekanou pečeni libovolně naplnit.

  4. Postupujeme tak, že z hmoty vytvarujeme na prkénku posypaném strouhankou plát, který poklademe některou z následujících náplní: natvrdo uvařenými nebo míchanými vejci, párkem nebo plátky uzeniny, špalíčky sýra (např. eidamu, hermelínu, ementálu), sterilovanou okurkou, kapií. Sekaná výborně chutná i studená.

  5. Můžeme ji podávat pokrájenou na plátky jako součást obložených studených mís. Nejlepší přílohou je bramborová kaše nebo opékané brambory a zeleninový salát.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář