Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Slepice na paprice

Ukážeme si, jak vylepšit tradiční pokrm, jakým je slepice na paprice. Naučíme se, jak maso \"nakřehčit“.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • slepice 1 ks
  • slepičí nohy 4 ks
  • smetana 250 ml
  • cibule 2 ks
  • hladká mouka 3 lžíce
  • sladká paprika 3 lžíce
  • citrón 1 ks
  • máslo 100 g
  • vejce 1 ks
  • sádlo
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 30 min Celkem: 40 min
  1. Slepici rozdělíme na čtvrtky, osolíme, potřeme citronovou šťávou a dáme do lednice minimálně na 12 hodin. Maso necháme naložené tak dlouho, dokud neztratí citronovou vůni. Tím je proces naložení dokončen, tuhé, vláknité maso naložením tuto strukturu zcela ztrácí a bude vynikající.

  2. V papiňáku na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme osušené kousky slepice a osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji lehce zpěnit a zalijeme vývarem nebo vodou.

  3. Přidáme koření, uzavřeme papiňák a dusíme do měkka. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlijeme smetanu s marinádou a rozkvedlanou moukou a necháme asi 20 min. povařit.

  4. Omáčku procedíme a zjemníme kouskem másla a žloutkem. Podáváme s knedlíkem nebo nočky.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
janca010203 30.10. 10:05
0
Holky, četly jste už ten novej časák Moje šťastná hvězda? Dneska jsem si ho koupila u nás v trafice a dost dobrý, hned jdu podle něj vyzkoušet něco uvařit.