poklička 4 - 40
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Srnčí guláš

Skvělou přílohou jsou chleba i knedlíky.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • srnčí kližka 1000 g
  • olivový olej
  • velké cibule 6 ks
  • slanina
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový vývar v prášku
  • rum 50 ml
  • červené víno 200 ml
  • pomerančová kůra
  • nové koření
  • vařené brambory
  • mletá paprika
  • brusinky
  • hruška
  • ocet
  • cibule
  • plátek pomeranče
  • petržel kudrnka

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 40 min Celkem: 55 min
  1. Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso, které jsme si nakrájeli na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno, nové koření, brusinky a vše dusíme do měkka. Později přistrouháme pomerančovou kůru.

  2. Během dušení vše přiléváme pomalu a po troškách ohřátý vývar, který může být i z kostky, nemáte-li zmražený svůj.

  3. Lyonské brambory: Dáme si vařit brambory. Po uvaření je nakrájíme a opékáme na oleji.

  4. Nakrájíme hrušku a opékáme ji s bramborami. Vše osolíme a opepříme.

  5. V octové vodě spaříme cibuli a smícháme s opečenými brambory. Nakonec přidáme i petržel.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář