Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Srnčí hřbet se šalotkami

Jiří Štift je opravdový machr na zvěřinu. Jen se dívejte, jak připraví srnčí hřbet!

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • srnčí hřbet 600 g
  • čerstvě mletý pepř 1 lžička
  • drcený jalovec 1 lžička
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • máslo
  • šalotka 12 ks
  • pepř
  • cukr
  • portské víno 400 ml
  • masový vývar 200 ml
  • tymián
  • sůl
  • olej

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 70 min Celkem: 80 min
  1. Nejdříve připravíme glazírované šalotky. Šalotky oloupeme. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky dozlatova. Přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vlijeme portské víno a vývar. Ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu a 40 minut vaříme až vznikne hustá omáčka tzv. glazé.

  2. Maso posypeme pepřem, drceným jalovcem a rozmarýnem. Potřeme částí olivového oleje a necháme 10 minut odležet. Rozehřejeme pánev vlijeme do nádoby zbytek oleje. Namarinované maso oslíme a dáme do pánve. Opečeme ho ze všech stran. Přidáme máslo a pánev přendáme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 10 minut.

  3. Maso vyndáme z trouby a necháme 3 minuty odpočinout. Pak ho nakrájíme na porce.

  4. Podáváme s celerovým pyré a šalotkami v portském víně. Ozdobené celerovým chipsem a natí.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář