Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Strouhaný tvarohový koláč

Excelentní cukrářka Pavlína Berzsiová nás naučí klasický, poctivý tvarohový koláč. Vyzkoušejte také.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • polohrubá mouka 450 g
  • moučkový cukr 150 g
  • kypřící prášek do pečiva 1 lžička
  • máslo 250 g
  • vejce 1 ks
  • kakao 20 g
  • mléko 2 lžíce
  • citrón 1 ks
  • vanilkový pudinkový prášek 1 sáček
  • měkký tvaroh 500 g
  • vanilkový cukr 2 balíčky

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 45 min Celkem: 65 min
  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme máslo a vejce a zpracujeme těsto. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu uložíme do chladničky a do druhé zapracujeme mléko s kakaem a uložíme ji do mrazáku.

  2. Mezitím si uvaříme krém: Do hrnce nalijeme mléko, dáme vařit, vsypeme pudink a uvaříme. V míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Poté vmícháme pudink.

  3. Světlé těsto rozválíme a rozložíme do formy. Rozetřeme na něj tvarohový krém. Na povrch nastrouháme kakaové těsto a dáme péct do trouby na přednastavený program tvarohový koláč (u trouby Whirlpool). Pečeme 45 minut při 180 °C. Vychladlý koláč v pekáčku nakrájíme na porce a dáme na talířek.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář