poklička 2 - 36
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Sváteční husa na šouletu

Sváteční den vyžaduje trochu odlišné vaření.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • celá husa 4000 g
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • hrách 200 g
  • kroupy 200 g
  • česnek 50 g
  • cibule 1 ks

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 90 min Celkem: 110 min
  1. Husu vykostíme, osolíme, okmínujeme a dáme péct pod poklicí na 3 hodiny při 170 stupních Celsia. Pak odklopíme a necháme péct 0,5 hodiny při 190 stupních Celsia. "To aby se nám vypekla kůže do křupava," doporučuje Martin Vaněk, šéfkuchař restaurace U Zlatého lva v Praze.

  2. Na šoulet uvaříme kroupy a samostatně i hrách.Cibulku nakrájime na mesíčky a orestujeme společně s plátky česneku na sádle z pečené husy. Přidáme uvařený hrách a kroupy.

  3. Osolíme, opepřime, dáme do pekáče a zapečeme pod pokličkou 40 minut při 170 stupních Celsia.

  4. Na talíř dáme šoulet, na něj čtvrtku husy, ozdobíme osmaženou cibulkou a okolo šouletu můžeme dozdobit spařeným, orestovaný a osoleným pórkem.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář