toskánská krkovice
Kořenění: 1
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Toskánská krkovice s restovanou zeleninou

toskánské koření promění krkovice v nevšední kulinářský zážitek!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • tymián 1 lžička
  • oregano 1 lžička
  • cibule 1 lžička
  • česnek 1 lžička
  • libeček 1 lžička
  • rozmarýn 1 lžička
  • kardamom 1 lžička
  • celer 1 lžička
  • nové koření 1 lžička
  • muškátový oříšek
  • krkovice 1000 g
  • brambory 400 g
  • sůl
  • máslo
  • rajčata

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 45 min Celkem: 60 min
  1. Omyjte plátky krkovice a nechte je chvíli na pokojové teplotě. Mezitím si olupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Chvíli je povařte v osolené vodě.

  2. Namíchejte si směs toskánského koření, které se skládá z: Tymiánů, oregana, cibule, česneku (oboje sušené), libečku, rozmarýnu, kardamomu, celeru, nového koření a muškátového oříšku. Všeho dejte po jedné lžičce, pouze muškátového oříšku dejte lžičky pouze půl, neboť je velmi aromatický!

  3. Omyjte zeleninu, nakrájejte červenou cibuli na kolečka a česnek na tenké plátky. Vymažte pekáč trochou másla dejte do něj rajčata, česnek cibuli i uvařené brambory. Vše poprašte toskánským kořením a přidejte lístky čerstvého rozmarýnu.

  4. Krkovici nejdříve zprudka opečte na pánvi, aby se zatáhla, poté ji osolte a vložte k zelenině do pekáče a pečte při 200 stupních zhruba 45 minut. Podávejte s čerstvými černými olivami.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář