pečený česnek
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Tradiční pečený česnek

Je pro vás představa konzumace česneku nepřijatelná? Nebojte

Hlavní ingredience:
Zdroj: Anička Skalická

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • česnek 4 ks
  • bageta 1 ks
  • čedar 350 g
  • olivový olej

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 3 min Vaření: 45 min Celkem: 48 min
  1. se, po upečení vás česnek překvapí svou jemnou chutí s nádechem ořechů!

  2. Vyberte si česnek, který není mladý. Správně uzrálý česnek poznáte podle toho, že se dere ze slupky ven sám.

  3. Ořízněte vrchní a spodní část česnekové palice, kterou neloupejte, pouze ji vložte do alobalu a pokapejte ji česnekem.

  4. Troubu rozpalte na 190 stupňů a pečte tři čtvrtě hodiny. Až česnek upečete, počkejte až vychladne. Ze slupky vyklouzne snadno sám, jinak si pomožte vidličkou.

  5. Podávejte s čerstvou bagetou, olivovým olejem a trochou sýra. Touto labužnickou delikatesou se cpali chudí čeští rolníci, ale i pánové na francouzských dvorech!

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář