Ilustrační foto - vídeňský salát
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Tradiční vídeňský bramborový salát

Udělejte si rakouskou klasiku, ve které i vy můžete najít zalíbení. Tento salát si můžete udělat, i když zrovna vaše lednice či spíž nepřekypuje množstvím potravinových zásob.

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • brambory 1500 g
  • kyselé okurky 6 ks
  • velké cibule 2 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • ocet

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 20 min Vaření: 20 min Celkem: 40 min
  1. Dejte vařit brambory ve slupce do vody. Až změknou, což zjistíte vidličkou, vyjměte je a chvíli je nechte vychladnout. Potom půjdou lehce sloupnout.

  2. Nakrájejte brambory na tenká kolečka.

  3. Připravte si pánev a na olivovém oleji osmažte cibulku. Pozor! Ne dozlatova, ale pouze aby získala skelný vzhled. Zakápněte cibulku na pánvi octem.

  4. Připravte si mísu. Naskládejte na její dno plátky brambor. Opepřete je, osolte a přidejte připravenou cibulku v octovém nálevu. Nastrouhejte na struhadle okurku a znovu klaďte plátky brambor… Tento postup opakujte, dokud mísu nenaplníte.

  5. Nakonec salát přelijte lákem z okurek a zbytkem cibule.

  6. Dejte marinovat do ledničky, druhý den promíchejte a můžete podávat. Nejlépe chutná s řízkem!

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář