Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Tvarohová bábovka s mrkví

Dnes nám Ivan Vodochodský ukáže, jak si připravit netradiční tvarohovou bábovku, která bude příjemným zakončením dobrého nedělního oběda.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • nastrouhaná mrkve 250 g
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • třtinový cukr 100 g
  • med 100 g
  • rostlinný tuk 100 g
  • máslo 120 g
  • vlašské ořechy 50 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • cukr moučka 3 lžičky
  • vejce 4 ks
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • kvalitní kakao 1 lžíce
  • jedlá soda 2 lžičky
  • citrónová kůra

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 60 min Celkem: 70 min
  1. V míse utřeme tuk s cukrem, medem, vanilkovým cukrem, žloutky a tvarohem. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, mrkev, ořechy, citronovou kůru a tuhý sníh z bílků. Lehce promícháme.

  2. Do těsta lze přidat i rozinky, semínka nebo část těsta obarvit kakaem - pak plnit formu střídavě světlým a tmavým těstem.

  3. Plníme do formy dobře vymazané a vysypané hrubou moukou.

  4. Pečeme zvolna asi 1 hodinu.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář