poklička 1 - 10
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Velikonoční nádivka s vepřovým bůčkem v pivu

Podáváme plátky nádivky společně s plátky bůčku. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • veka: 0,25 kg
  • vejce. 5 ks
  • kopřiva 50 g
  • cibule 1 ks
  • uzený bůček 50 g
  • sádlo 50 g
  • vepřový bok 250 g
  • černé pivo 500 ml
  • rajčatový protlak 50 g
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 45 min Vaření: 420 min Celkem: 465 min
  1. Postup maso: Omytý a očištěný kus vepřového bůčku prošpikujeme česnekem, promasírujeme solí a pepřem.

  2. Poté maso vložíme do pekáčku, přidáme pár lžic rajčatového protlaku a zalijeme černým pivem. Maso by mělo být zcela potopené.

  3. Takto upravené vložíme do rozehřáté trouby a pozvolna vaříme při teplotě do 80 stupňů celsia cca 5-9 hodin.

  4. Postup nádivka: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a zlehka opečeme v troubě. Jakmile začne chytat barvu ihned, vytáhneme. Uzený bůček opečeme společně s cibulkou na sádle.

  5. Poté oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, mléka, hrubé mouky, kopřiv a koření si připravíme řidší těstíčko. Které smícháme s vlažnými kostkami pečiva smíchané s uzeným bokem s cibulkou. Potom lehce vmícháme sníh z ušlehaných bílků.

  6. Nádivku dáme do sádlem vytřeného a strouhankou vysypaného plechu a pečeme při cca 165 stupních asi 30 až 45 min., doporučuje Michal Smetana, kuchař spol. Autogrill.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář