Vepřové kotlety na víně a medu
Kořenění: 1
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Vepřové kotlety na víně a medu

Kotleta na medu a fazolky? Jarní kombinace, která vám dodá energii!

Hlavní ingredience:
Zdroj: poklicka.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • hrubá mořská sůl
  • sůl
  • pepř
  • med 6 lžic
  • šalotka 10 ks
  • fazolové lusky 300 g
  • bílé fazole 300 g
  • krkovice nebo kotlety 1000 g

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 50 min Celkem: 60 min
  1. Kotlety omyjte osolte a bohatě opepřete. Abyste je zkřehčili, ponořte je celé do olivového oleje a nechte je na pokojové teplotě.

  2. Oloupejte šalotky a rozkrojte je napůl. Vymažte pekáč máslem, dejte do něj šalotky. Přidejte i kotlety a dejte péct do trouby na 180 stupňů. První půl hodinu nechte pekáč přikrytý alobalem.

  3. Mezitím si dejte vařit zelené lusky a bílé fazole ( ty si ale den předem naložte do vody). Vařte je asi 10 minut a potom je dejte dodělat na pánev. Přidejte jednu lžíci medu a trochu olivového oleje. Opečte a podávejte jako přílohu ke kotletám, které za 45 minut vyndejte. Zkontrolujte, jestli jsou dopečené a můžete podávat!

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
laczokiller 27.3. 10:25
0
To je neuvěřitelně slaný recept :)