poklička 4 - 15
Kořenění: 2
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Vepřové maso na zelí

Zkuste k vepřovému a zelí klidně rýži! O nic se neochudíte.

Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • vepřové mleté maso 500 g
  • kysané zelí 250 g
  • zakysaná smetana 250 ml
  • mletá pálivá paprika 1 lžíce
  • mletá sladká paprika 1 lžíce
  • rajský protlak 2 lžíce
  • cibule 2 ks
  • kmín
  • pepř
  • sůl

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 40 min Celkem: 50 min
  1. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, kmín, vepřové maso nakrájené na kostičky a zprudka opečeme. Přidáme papriky, sůl, pepř, stříkneme vodou a necháme 10 minut povařit.

  2. Přisypeme kysané zelí a necháme dalších 10 minut podusit. Nakonec zjemníme smetanou.

  3. Podáváme s  vařenou rýží. Rýži v sáčku vaříme, dokud se s n celý pytlíček nenafoukne, obvykle kolem 15 minut. pokud nemáme sáčky, tak platí, že na jeden hrnek rýže se lije dva a půl hrnku vody.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář